Workshop 3
Pitchen in de business wereld

Walters People Doelgroep: MBO en HBO Taal: Nederlands Opleidingen: Alle opleidingen Ben jij ook nieuwsgierig hoe jij jezelf het best kan pitchen in de business wereld? Meld je dan aan voor onze workshop en wij gaan jullie leren hoe je dit het best kan combineren in ons sales en consultancy vakgebied. Voor de mensen die ons nog niet kennen, Walters People is een gespecialiseerde recruitment organisatie en is een onderdeel van de internationale Robert Walters Groep. Ons doel is om zo snel mogelijk de perfecte match te vinden: de ideale kandidaat voor onze klant en de meest geschikte job voor de kandidaat. 

Wanneer je ons opvalt en ons overtuigd van je kwaliteiten tijdens de workshop, dan maak je direct kans op een baan met opleidingstraject waarbij (persoonlijke) ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden centraal staat. Hierbij start je direct met het opbouwen van jouw eigen bedrijfsnetwerk en word je onze nieuwe collega. Wil je dit ook niet missen? 
Meld je dan snel aan via (link) en dan zien wij jullie graag 16 oktober!

Workshop 1
Kraats Kaas

Ton Bosch, CEO Kraats Kaas Doelgroep: HBO 
Taal: Engels Opleidingen: Commerciële Economie, Marketing Management, International Business, Finance & Control, Logistics Management. Tijdens de interactieve presentatie van Kraats Kaas wordt er ingegaan op het ontstaan, de ontwikkeling van het bedrijf en de interne organisatie. Zo wordt het fundament geschetst waarop Kraats zich onderscheidt van de concurrentie en geleidelijk haar export uitbouwt. Vele hindernissen, langzame successen, grote internationale concurrentie zijn aspecten die toelichting behoeven. Benieuwd wat wat jij als student voor Kraats Kaas kan gaan betekenen tijdens je stage of afstuderen? Meld je aan voor deze workshop om kennis te maken met Kraats Kaas!

Workshop 4
Bedrijf opzetten en starten

Flynth Accountants: Doelgroep: Hbo Taal: Nederlands Opleidingen: Finance & Control Tijdens de workshop ga jij fictief een bedrijf opzetten en starten met verschillende standpunten om een discussiëren. Enkele voorbeelden: Wij doen geen werkzaamheden, maar willen 50% van de winst. Wij storten € 500.000 in het bedrijf per 01-01-2019. We willen x% rente over het beginvermogen, maar halen op 03-01-19 € 350.000 uit het bedrijf. Wat gaan we doen als één van beide ziek wordt of overlijdt? Doorbetaling? Welke ondernemingsvorm willen we hebben (BV, mts, VOF, CV)? En met welke reden? Wie neemt welke beslissingen of doen we alles in overleg? We hebben 100.000 aan kort lopende schulden, en € 25.000 aan kort lopende activa. Wat zegt dit over de onderneming?

Keynote 2
‘Blockchain voor dummies’

Kennispoort Drenthe (Innovation Advisor Adri Wischmann) Target group: MBO and HBO Education: All programmes Language: English 
Blockchain staat de afgelopen jaren behoorlijk in de spotlights. Enerzijds omdat het oa. de onderliggende techniek van Bitcoin is. Anderzijds omdat het als een 'black-magic oplossing voor alles' wordt gepresenteerd. Eigenlijk is het onderliggende principe al een paar duizend jaar oud en hoewel blockchain veel branches zal doen veranderen is het zeker geen 'haarlemmerolie'-oplossing voor alles. Tijdens deze zero-to-hero-presentatie leggen we in babystapjes en aan de hand van voorbeelden uit wat Blockchain is en hoe het werkt zodat u zelf kunt oordelen waarvoor Blockchain kan worden toegepast.

Workshop 7
Customer Journey

De Onderzoekfabriek Doelgroep: Hbo Opleidingen: Commerciële Economie, Marketing Management, International Business, Arend Hofsink, eigenaar van de Onderzoekfabriek neemt jou mee in de wereld van klantreizen. Wat is een klantreis of te wel Customer Journey en hoe zorgen bedrijven als Coolblue of Bol.com ervoor dat jij als klant constant wordt verrast? Ben jij ook kritisch en wil je de service in Nederland en daarbuiten beter maken? Volg dan zeker deze workshop.

Workshop 2
‘Inkoop, een prachtig vak!’

Corlido Group Doelgroep: Hbo studenten Taal: Nederlands en Engels Opleidingen: Finance & Control, Commerciële Economie, International Business, Marketing Management Corlido Group is een wereldwijd opererende inkooporganisatie die werkzaam is voor innovatieve opdrachtgevers in de industrie, chemie, olie & gas en de publieke sector. Wij helpen organisaties, met name multinationals, om het maximale uit hun inkoopproces te halen en bieden een totaaloplossing; van het overnemen van de (tail spend) inkoop tot het leveren van specifieke commodity’s. Met meer dan 14 vestigingen en ruim 80 experts beschikken wij over diepgaande inkoop & supply chain kennis. We zijn enorm gepassioneerd, gemotiveerd en gedreven om te presteren. Daar vertellen we je graag meer over in onze interactieve workshop Gaat in op het vak inkoop en handel en waarom het bijzonder en leuk is. De workshop is interessant voor studenten van bedrijfseconomie, international business en commerciële economie.

Workshop 8
Industrie en bedrijven in Noord Nederland

Northern Industries – NOM en Vpb Doelgroep: Mbo en Hbo Taal: Engels Opleidingen: Alle opleidingen 

Soraya Ludema, Project Manager bij de NOM (Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij) vertelt over de sterke industrie en bedrijven in Noord Nederland en hoe de NOM investeert in bedrijven en buitenlandse bedrijven aantrekt. Herman Idema is voorzitten van bedrijfsvereniging VPB in Emmen en omgeving. Hij kent de bedrijven en kan gedetailleerde informatie geven over bedrijven en de kansen voor studenten bij deze bedrijven.

Keynote 3
Inspiratie-talk

Bakschik Martirosian (Founder BMTEC) Doelgroep: Mbo en Hbo Taal: Nederlands Opleidingen: Alle opleidingen Bakschik Martirosian is tijdens zijn studie gestart met zijn bedrijf BMTEC en is tegenwoordig marktleider in lasersnijden van kunststoffen. Met klanten als Honeywell, VDL, Friesland Campina timmert hij hard aan de weg. Hij gaat in zijn verhaal in op waarom hij onderneemt, wat hem drijft en inspireert. Kom naar de keynote van Bakschik en laat je inspireren!

Workshop 6
Profileren op LinkedIn

Prima Personeel B.V.: Doelgroep: Mbo en Hbo Taal: Nederlands Opleidingen: Alle opleidingen Wil je dat jouw LinkedIn profiel opvalt voor een toekomstig (stage)bedrijf? Leer jezelf profileren op LinkedIn en creëer een goed netwerk zodat jij straks aan de slag kan bij dat een leuk bedrijf!

Workshop 9
From Zero to One

(Derren de Jong, CEO From Zero to One) Doelgroep: Mbo en Hbo Taal: Engels Opleidingen: Alle opleidingen

 Derren de Jong is eigenaar en directeur van 'Zero to One''. 'Zero to One' begeleidt jonge ambitieuze bedrijven om te groeien naar een volwaardig bedrijf. Hij gaat in op; hoe je je bedrijf start en hoe het is om je eigen onderneming te hebben.

Workshop 10
CV opbouw

Recruit a student Doelgroep: Mbo en Hbo Taal: Nederlands / Engels Opleidingen: Alle opleidingen Heb je advies nodig over cv opbouw vanuit een ervaren organisatie? Welk advies en tips kan een professioneel recruitment bureau geven? Hoe val ik op als ik bij een bedrijf wil gaan werken? Onderwerpen als interview tips, sollicitatiebrieven, cv opbouw komen allemaal langs.

Workshop 5
Van Mbo naar Hbo

NHL Stenden Hogeschool Doelgroep: Mbo Taal: Nederlands Opleidingen: alle opleidingen Wil jij na je mbo-opleiding doorstuderen aan het hbo? Wil jij van studenten horen hoe studeren op een hogeschool in zijn werk gaat? Meld je aan voor de workshop ‘Doorstroom Mbo naar Hbo’ en ontdek of doorstuderen iets voor jou is!